Airco’s installeren: hoe maak je je werk als installateur makkelijker? 

Check de Rensa aircoformule!
Van koellastberekeningen en verplichte certificaten tot de selectie van je complete systeem: vertel ons waar je tegenaan loopt en wij helpen je als installateur met alle denkbare aspecten van een airco-installatie. Zodat jij keer op keer een klus kunt afronden zonder gedoe.
Vertel ons jouw uitdaging

De Rensa aircoformule speciaal voor installateurs

Een aircosysteem installeren: maak het makkelijk

Vertel ons jouw uitdaging
Aircosysteem installeren

Koellastberekeningen

Een koellastberekening voer je uit om de benodigde capaciteit te bepalen en het soort aircosysteem dat je precies moet kiezen voor een bepaalde ruimte of pand. Dat kan een simpele berekening zijn, bijvoorbeeld als je een airco plaatst in de slaapkamer van een particulier. Maar als je meerdere ruimten wilt combineren, te maken hebt met een plat dak, veel glazen wanden en goede of juist slechte isolatie, wordt de berekening ingewikkelder. Met al die factoren dien je namelijk rekening te houden bij de selectie van het juiste aircosysteem. Wat jouw project ook is, Rensa helpt je met je koellastberekening.
Ontdek hoe
Koellastberekeningen voor
eenvoudige projecten
Voor kleinere projecten, zoals bijvoorbeeld een aircosysteem in een slaapkamer of kantoortje aan huis, maak je gebruik van onze configurator. Daar voer je een aantal basisgegevens in, zoals het oppervlak en de hoogte van de ruimte. De configurator maakt vervolgens een koellastberekening en vertelt je welke aircosystemen geschikt zijn. Dat werkt gemakkelijk en snel.
Ontdek het zelf!
Ga naar de configurator
Koellastberekeningen voor
complexere projecten
Hoeveel mensen zijn er op elk moment van de dag in het gebouw? Wat zijn de isolatiewaarden? Waar staat de zon op? Heb je te maken met een plat dak of een puntdak? Met al dat soort factoren moet je rekening houden bij de selectie van een aircosysteem. Zo’n berekening is lastig zelf uit te voeren. Het kost bovendien veel tijd en je hebt er speciale software voor nodig. Heb je die niet? Dan kunnen de experts van Rensa dit voor je overnemen.
Laat Rensa je koellastberekening uitvoeren

Projectbegeleiding en technisch advies

Vertel ons jouw uitdaging

Hulp bij inbedrijfstelling

Om te mogen werken aan koel- en klimaatregelingsapparatuur waarbij gefluoreerde broeikasgassen of gereguleerde stoffen vrij kunnen komen, moet je gecertificeerd zijn. Zowel jij als installateur (BRL200-certificaat) als het bedrijf waar je voor werkt (BRL100-certificaat) en ook de gereedschappen die je gebruikt. Veel bedrijven en installateurs hebben deze certificaten, ook wel bekend als F-gassencertificaten, (nog) niet. Normaal zou je een collega-installateur vragen om even bij te springen, maar vanwege de drukte gaat dat vaak niet. Je gaat de klant ook geen half systeem opleveren. Daarom kun je via Rensa Splitfix inschakelen. De gecertificeerde installateurs van Splitfix zijn speciaal voor Rensa-klanten altijd op korte termijn beschikbaar om de inbedrijfstelling van je aircosysteem van je over te nemen.

Wist je dat je dit eenvoudig in onze airco-configurator kunt regelen? Bij de selectie van je systeem geef je aan voor hoeveel installaties je Splitfix in wilt zetten. Dan hoef je daar later ook niet opnieuw over na te denken. Je leest er ook meer over op onze website.  
Ontdek meer
Direct een afspraak maken met Splitfix? Ook dat kan natuurlijk.
Ga naar de website van Splitfix
Part of the Rensa family
checkmark-circle