Optimaal binnenklimaat voor je klant?

Check de Rensa hybride-warmtepompformule

Eenvoudig verduurzamen met een hybride warmtepomp 

Van hulp bij het maken van een warmteverliesberekening of het selecteren van het juiste afgiftesysteem, en van technisch advies over één vraagstuk tot begeleiding tijdens de installatie van een compleet hybride warmtepompsysteem: als installateur kun je bij Rensa terecht. Samen zorgen we ervoor dat je keer op keer een optimaal binnenklimaat voor je klant realiseert.

Een hybride warmtepompinstallatie: maak het makkelijk

man-bij-thermostaat-in-huis-rensa

Hulp bij berekeningen

Berekeningen maken: het is waarschijnlijk niet de reden waarom je ooit installateur bent geworden. Veel liever ben jij gewoon bezig bij de klant, met de installatie zelf. Maar om echt passende systemen op te leveren, zijn berekeningen wel noodzakelijk. Zonder warmteverliesberekening weet je niet of een woning geschikt is voor een hybride warmtepomp. Gelukkig kun je al je berekeningen bij Rensa neerleggen. 
airconditioning-buiten-rensa
Warmteverliesberekening
Het voordeel van een hybride warmtepomp ten opzichte van een all-electric pomp is dat je minder hoeft te isoleren. Als het echt koud wordt in huis, schakelt de cv-ketel in. Maar er is wel een minimum aan isolatie nodig, omdat de warmte anders zo snel weglekt dat je de woning met de warmtepomp nooit goed warm krijgt. 

Om te bepalen of een woning geschikt is voor een hybride warmtepomp, voer je daarom een warmteverliesberekening uit. Je kijkt naar bijvoorbeeld de isolatiewaarden van het dak, de vloeren en de buitenmuren, naar hoe lekdicht de woning is en het type afgiftesysteem dat erin zit. Zo’n berekening maken is voor jou als installateur vaak lastig. Zeker als je het niet regelmatig doet, kost het je relatief veel tijd. Tijd die je liever besteedt aan andere werkzaamheden. Je hebt er bovendien kostbare Vabi Elements-software voor nodig. Laat jouw warmteverliesberekening daarom snel en eenvoudig door Rensa uitvoeren! 
Laat een warmteverliesberekening maken
Overige berekeningen
Wat voor vermogen warmtepomp heb je precies nodig om aan de warmtevraag te voldoen? Hoeveel pv-panelen heb je nodig om het nieuwe elektriciteitsverbruik op te vangen als je kiest voor een hybride warmtepomp? Hoeveel lagetemperatuurradiatoren heb je nodig per ruimte om het voldoende warm te krijgen? Voor een optimaal binnenklimaat heb je nogal wat berekeningen nodig. Laat ze door Rensa uitvoeren! 
 Laat een berekening maken

Hulp bij selectie van je complete systeem

Wat heb je nodig voor een compleet systeem? Van de warmtepomp en de cv-ketel tot het afgiftesysteem, en van de grootste units tot de allerkleinste onderdelen. Alles wat je nodig hebt, vind je bij Rensa. Met onze handige configuratoren bereken, selecteer en bestel je eenvoudig een passend systeem. Benieuwd?
man-technische-tekening-rensa-hybride-warmtepomp
Welk afgiftesysteem heb je nodig?

Gewone radiatoren, lagetemperatuurradiatoren, convectoren of vloerverwarming? Behoud je het bestaande afgiftesysteem of levert dat niet genoeg vermogen? Als je kiest voor een hybride warmtepomp is het ontzettend belangrijk dat je ook goed kijkt naar het afgiftesysteem. Alleen de juiste combinatie zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Kun je wel wat hulp gebruiken bij de selectie? Dan helpen we je graag.

Neem contact op
Vloerverwarmingsconfigurator

Ga je voor een hybride warmtepomp en kun je het afgiftesysteem nog vrij kiezen, dan is vloerverwarming een slimme optie. Je verwarmingsoppervlak is dan groter dan bij radiatoren, zodat je warmtepomp met minder vermogen de ruimte warm krijgt. Als jij ons enkele gegevens aanlevert, zoals het vloeroppervlak, berekenen wij in onze handige vloerverwarmingsconfigurator precies welk systeem je nodig hebt. En dat niet alleen, je krijgt ook direct te zien welke koppelingen, naregelingen en andere onderdelen je nodig hebt om je systeem compleet te maken. Handig! 

Ga naar de configurator
Een uitgebreid assortiment aan (hybride)warmtepomponderdelen

Wat je ook nodig hebt voor jouw systeem, je vindt jouw onderdelen in het assortiment van Rensa. Van de warmtepomp en cv-ketel zelf tot het kleinste onderdeel. 

Naar assortiment

Slim installeren met geprefabriceerde SKID’s

Sneller werken en ook nog minder kans op installatiefouten? Het is al druk genoeg in de installatiebranche. Alles wat jouw werk makkelijker en sneller maakt, is mooi meegenomen. Om de installatie van je hybride warmtepompsysteem zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je bij Rensa SKID’s. Dit zijn samenstellingen van producten die in een stalen frame geassembleerd zijn en als één geheel op de bouwlocatie afgeleverd worden. In die samenstellingen zitten alle onderdelen van jouw systeem verwerkt. Je hebt er minder vloeroppervlak voor nodig en omdat alles vooraf al is gemonteerd, hoef jij het alleen nog goed neer te zetten. Interesse?
Neem contact op
SKID-afbeelding-rensa
technisch-advies-rensa

Projectbegeleiding en technisch advies

Elk project is anders. Elke woning heeft zijn eigen isolatiewaarden, kieren waardoor warmte weg kan lekken en andere afgiftesystemen. Dat maakt elk project dat jij als installateur aanneemt een nieuwe uitdaging. Bij Rensa houden we wel van een uitdaging. Daarom gaan we graag met je mee op pad om samen met jou op locatie te kijken wat er voor jouw project nodig is. Of dat nu een hybride warmtepomp of iets heel anders is. Ook voor technisch advies kun je bij ons terecht. Onze experts hebben jarenlange ervaring en denken graag met je mee.

Rensa staat voor je klaar: vanaf het moment dat jij een opdracht binnenkrijgt tot aan het moment dat je het laatste schroefje installeert en zelfs nog daarna, tijdens onderhoud en storingen. Jij bepaalt zelf waar je onze hulp voor inschakelt. Bij het gehele proces of voor een specifiek gedeelte van hybride warmtepompen installeren. Vertel ons jouw uitdaging en we gaan snel voor je aan de slag! 
Vertel ons jouw uitdaging
Part of the Rensa family
checkmark-circle